Sute de intervenții gestionate de pompierii vrânceni în luna septembrie

Marți, 17 Octombrie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Sute de interventii gestionate de pompierii vranceni in luna septembrie | imaginea 1 Stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat, descarcerarea, salvarea persoanelor și animalelor aflate în pericol, asanarea terenurilor de muniție rămasă neexplodată reprezintă doar câteva exemple, dintre cele 608 misiuni desfășurate de salvatorii vrânceni, în decursul lunii septembrie a acestui an.

Astfel, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale, în 394 cazuri.

Cele mai multe solicitări au fost preluate de paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani (171 cazuri), urmând apoi Secția de Pompieri Adjud (109 cazuri), Stația de Pompieri Panciu (57 cazuri) și Secția de Pompieri Vidra (57 cazuri).

De asemenea, echipajele de stingere au acționat pentru lichidarea a 17 incendii, 15 dintre acestea manifestându-se la gospodăriile populației, principalele cauze fiind: scurtcircuit electric; flacără (focuri în aer liber, chibrit, flăcări de la aparate termice, etc.), efect termic, jar sau scântei și 17 incendii de vegetație uscată.

Totodată, echipajele de descarcerare au intervenit în 9 misiuni, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au mai acționat în: 91 situații privind asistența persoanelor, deblocări de uși, înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, asigurare/supraveghere a zonelor pentru prevenirea situațiilor de urgență, 6 misiuni de sprijin la intervenție, 11 misiuni pirotehnice, 5 misiuni pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții, 3 misiuni pentru protecția mediului și 12 alte intervenții.

Totodată, au fost desfășurate 19 activități de recunoaștere în teren și 7 exerciții cu forțe și mijloace în teren, care au vizat pregătirea și perfecționarea deprinderilor pentru executarea misiunilor. În 9 cazuri, echipajele pompierilor au fost întoarse din traseu, 13 deplasări s-au efectuat fără a mai fi necesară intervenția salvatorilor, iar 6 solicitări s-au dovedit a fi alarme false.

De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) au intervenit, independent, la 2 situații de urgență, iar în cooperare cu serviciile profesioniste pentru situații de urgență (ISU) au acționat în 25 cazuri.

Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, dinamica evenimentelor din teren, fiind atent monitorizată de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns și asigurarea cooperării permanente cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, cu operatorii de utilități publice, precum și cu Serviciile Voluntare/Private pentru Situații de Urgență (SVSU/SPSU), cărora li se adresează mulțumiri pentru buna colaborare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.