Un autocar cu 90 de persoane la bord s-a răsturnat în județul Constanța

Joi, 12 Octombrie 2023Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Un autocar cu 90 de persoane la bord s a rasturnat in judetul Constanta | imaginea 1 Aproximativ 50 pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de descarcerare, 2 autospeciale pentru transport victime multiple și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități din cadrul ISU Dobrogea, precum și 12 asistenți medicali, ambulanțieri și 1 medic cu 6 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au intervenit, în noaptea de luni spre marți, 10 octombrie a.c., la un accident rutier în care au fost implicate 90 persoane.

Apelul la numărul unic de urgență 112, primit după ora 21.00, anunța că un autocar cu 90 persoane la bord, toate de cetățenie ucraineană, s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe DN2A, între Popas Miorița și Ghindărești.

Având în vedere numărul mare al persoanelor implicate în eveniment, la nivelul județului a fost activat imediat Planul Roșu de Intervenție ce presupune suplimentarea resurselor alocate la fața locului. În sprijin, spre Constanța, au început imediat deplasarea echipaje cu tehnica aferentă din cadrul ISU Ialomița și ISU Călărași.

Din numărul total al pasagerilor, 7 persoane au fost transportate la spital, conștiente, cooperante, cu diverse traumatisme, printre acestea aflându-se și doi minori. Ceilați pasageri au fost transportați la sediul Primăriei Hârșova unde au așteptat un autocar pentru a-și putea continua drumul către Ucraina.

Cu sprijinul autorităților locale, aceștia au primit apă, ceai și alimente. Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 24:00. Se adresează felicitări tuturor salvatorilor care au intervenit prompt! Se adresează mulțumiri pentru sprijin colegilor de la ISU Ialomița și ISU Călărași!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.