41 de intervenții în ajutorul cetățenilor

Joi, 09 Noiembrie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

41 de interventii in ajutorul cetatenilor | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, respectiv prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În interval de 48 de ore, efectivele unității au intervenit la 39 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Au mai gestionat un accident rutier, produs pe raza localității Balaci, rezultat cu o victimă, la care salvatorii au acționat pentru asigurarea măsurilor P.S..I. și acordarea primului ajutor calificat și la un incendiu de vegetație uscată și resturi menajere, care s-a manifestat în apropierea orașului Zimnicea.

Referitor la activitățile de control și informare preventivă, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat cinci controale de specialitate la operatorii economici din domeniul comerțului, în localitățile Roșiorii de Vede și Măldăeni.

Pe timpul acestor verificări, s-au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care s-au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 25000 de lei.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

❗️Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.