6 tone de furaje au ars într-un incendiu la un depozit

Joi, 09 Noiembrie 2023Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

6 tone de furaje au ars intr un incendiu la un depozit | imaginea 1 În perioada 03 – 05 noiembrie a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 112 de evenimente, dintre care se pot aminti:

2 intervenții pentru stingerea incendiilor:

  • 1 intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un arbore de aproximativ 15 metri înălțime, în municipiul Iași, șoseaua Națională. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
  • 1 misiune pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în localitatea Măxuț, comuna Deleni. În urma incendiului au ars aproximativ 6 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații închise.

1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitatea Horlești, comuna Rediu. De la fața locului au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii 3 de bombe de aruncător de calibru 82 de milimetri.

96 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

9 alte misiuni:

  • 3 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 3 intervenții pentru asigurarea măsurilor specifice la:
  • un cablu de electricitate căzut pe partea carosabilă, în municipiul Iași, strada Pantelimon Halipa.
  • meciul de fotbal dintre CSM Politehnica Iași și Oțelul Galați.
  • degajarea unui arbore căzut pe carosabil, în municipiul Iași, strada Carpați.
  • 2 misiuni pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării echipajelor medicale.
  • 1 misiune de asistența persoanelor în localitatea Dobrovăț.

4 activități de control și informare preventivă:

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 4 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași. Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.