A descoperit un proiectil pe marginea unui canal

Luni, 20 Noiembrie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

A descoperit un proiectil pe marginea unui canal | imaginea 1 Un bărbat din comuna Perişoru a descoperit un proiectil exploziv de calibru 152 mm (muniţie rămasă neexplodată) pe marginea unui canal de la periferia localităţii. Un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

În data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Perişoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 152 de milimetri.

Respectivul element de muniţie a fost descoperit de către un bărbat în timp ce se afla în apropierea unui canal de la marginea localităţii. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipei de pirotehnicieni.

Specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U. Călărași au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.