Accidente rutiere, incendii și alte intervenții

Joi, 09 Noiembrie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Accidente rutiere  incendii si alte interventii | imaginea 1 Echipajele profesioniste din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate prin numărul unic de urgenţă 112 să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 74 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 64 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la şase accidente rutiere.

Acestea s-au produs pe raza localităţilor: Municipiul Călăraşi pe strada Griviţa, (unde un autoturism a deviat într-o locuinţă de pe marginea străzii, rezultând o victimă rănită uşor), localitatea Roseţi (un autoturism s-a răsturnat în şanţ, o persoană implicată, care a fost transportată ulterior la UPU Călăraşi), localitatea Vasilaţi (un autoturism s-a răsturnat pe câmp).

În urma accidentului au rezultat două victime, una nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi una cu traumatisme uşoare care a fost ulterior transportată la UPU Călăraşi), localitatea Lehliu-Gară (unde un autoturism s-a răsturnat în şanţ, au rezultat 3 victime, una a fost trasportată la UPU Călăraşi), localitatea Ciocăneşti (un autoturism a acroşat un biciclist, acesta fiind transportat la UPU Călăraşi cu uşoare traumatisme) şi localitatea Şoldanu unde un autoturism a deviat într-o locuinţă, rezultând o victimă rănită uşor.

În urma producerii celor şase accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea persoanelor implicate în evenimentele rutiere enumerate mai sus, care au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

De asemenea, echipajele profesioniste de stingere din cadrul subunităţilor inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru lichidarea a trei incendii produse în localităţile: Comuna Gălbinaşi incendiu la o locuinţă unde a fost găsită o victimă carbonizată în vârstă de aproximativ 75 de ani, A2, Km. 61, Calea I unde anvelopa unui TIR încărcat cu piatră a luat foc, sat Progresu (incendiu de vegetaţie uscată).

Totodată, în urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru judeţul Călăraşi, echipajele profesioniste din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să intervină la degajarea unor elemente de la acoperişul unui bloc de locuinţe situat pe strada Ştirbei Vodă din Municipiul Călăraşi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.