Autocar încărcat cu 41 de persoane, răsturnat pe șosea

Joi, 30 Noiembrie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Autocar incarcat cu 41 de persoane  rasturnat pe sosea | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al județului Vaslui a intervenit cu 14 autospeciale (o ambulanță SMURD tip C1 - terapie intensivă mobilă, patru ambulanțe SMURD tip B2, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială cu Punct Medical Avansat (PMA), un microbuz transport persoane, două autospeciale pentru descarcerare grea, trei autospeciale de stingere, autospeciale echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospecială de intervenție și comandă), doi ofițeri și 41 de subofițeri, pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea persoanelor și acordarea primului ajutor victimelor unui accident rutier produs pe DE 581, între localitățile Sârbi și Stâna Costești, comuna Costești.

În accident a fost implicat un autocar în care se aflau 41 de persoane (conducătorul auto, un administrator transport și 39 de pasageri). La fața locului au intervenit și cinci ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsit un autocar răsturnat (autocar care efectua o cursă între localitățile Chișinău și Lugoj), 20 de persoane fiind deja evacuate. Începând cu ora 12:09, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Vaslui.

Salvatorii au evaluat toate persoanele implicate în accident, 16 dintre acestea necesitând acordarea primului ajutor. Ulterior, cele 16 victime au fost transportate pentru investigații suplimentare la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal “Elena Beldiman” Bârlad.

Celelalte persoane implicate în accident, dar care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost cazate temporar la o pensiune din apropiere. Începând cu ora 13:59, a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Vaslui.

Duminică seară, 26 noiembrie a.c., operatorul din Republica Moldova a trimis un alt autocar care a preluat persoanele adăpostite temporar la popasul “Sârbi”, în comuna Banca.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.