Bomba cu ceas din casele românilor

Luni, 27 Noiembrie 2023Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Bomba cu ceas din casele romanilor | imaginea 1 În fotografie, aveți o bombă cu ceas! Din păcate, joi, 23 noiembrie a.c., s-a activat. Cauza - efect termic, generat de burlanul metalic neprotejat față de materialele combustibile, și chiar amplasat necorespunzător.

Au fost pagube consistente, dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime. Dar acest lucru se datorează faptului că totul s-a petrecut pe timp de zi și incendiul a fost observat la timp. Dar dacă era noapte? Întrebări retorice la care dorim să nu recurgeți niciodată…

Așadar, vă rugăm să tratați recomandările pompierilor cu maximă seriozitate, pentru a vă proteja şi pentru a vă transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru voi, cât şi pentru întreaga familie:

– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor; – în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere; – coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.