În alertă pentru salvarea vieții și protejarea bunurilor materiale

Joi, 30 Noiembrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

In alerta pentru salvarea vietii si protejarea bunurilor materiale | imaginea 1 La nivelul județului Giurgiu, toate instituțiile cu rol în managementul situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase au fost și sunt în alertă, pregătite să intervină pentru salvarea vieții și protejarea bunurilor materiale ale cetățenilor.

Duminică, 26 noiembrie a.c., până la ora 12:30, cele mai multe intervenții s-au înregistrat în muncipiul Giurgiu, acolo unde zeci de copaci sau stâlpi de telefonie au căzut peste autoturisme sau pe partea carosabilă. Astfel de evenimente s-au produs și în localitățile Prundu, Isvoarele, Vărăști și Gostinari.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit pentru:

  • evacuarea apei din beciul unei case, pe strada Dunării din municipiu, suprafața inundată fiind de aproximativ 20 mp;
  • degajarea a 32 copaci sau stâlpi de electricitate și telefonie căzuți peste autoturisme sau pe partea carosabilă. În urma acestor evenimente, 29 de autovehicule au fost avariate, toate în municipiul Giurgiu. Din fericire, nu au fost persoane rănite, doar pagube materiale.

Pompierii au fost sprijiniți de reprezentanți ai societății care se ocupă de toaletarea spațiilor publice în municipiu și ai societății de furnizare a energiei electrice, astfel încât acțiunile de degajare a copacilor să se poată desfășura în condiții de siguranță. În judeţul Giurgiu, toate drumurile sunt deschise circulaţiei, în condiţii de iarnă.

Conform datelor centralizate de la societatea de furnizare a energiei electrice, la ora 12:00, în județul Giurgiu energia electrică era întreruptă parțial în 16 localități: Giurgiu, Bucșani, Daia, Găujani, Gogoșari, Gostinari, Greaca, Hotarele, Izvoarele, Malu, Oinacu, Prundu, Slobozia, Stănești, Toporu și Vedea. În prezent, se lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

La nivelul structurilor județene ale MAI (Poliție, Pompieri, Jandarmi, Poliție de Frontieră) sunt în continuare mobilizate forțe gata să intervină pentru sprijinirea populației, salvarea vieții, a bunurilor materiale, dar și pentru monitorizarea traficului rutier, ținând cont de faptul că județul Giurgiu se află încă sub o atenționare meteo tip cod galben de vânt și viscol.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.