Incendiu generalizat la o casă din județul Giurgiu

Joi, 30 Noiembrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu generalizat la o casa din judetul Giurgiu | imaginea 1 O familie din localitatea Bolintin Vale are nevoie de ajutor după ce casa în care locuia a fost distrusă într-un incendiu izbucnit luni după-amiază, 27 noiembrie a.c.

Când au ajuns pompierii, locuința ardea generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Acoperișul a ars în totalitate, iar tavanele s-au prăbușit și au afectat bunurile din interior.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere, o cisternă și o ambulanță SMURD.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza coșului de fum deteriorat și neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

❗️Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure:

  • verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);
  • curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);
  • îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;
  • păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.