Incendiu la magazin, extins la acoperișul unei hale de 600 mp

Joi, 16 Noiembrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendiu la magazin  extins la acoperisul unei hale de 600 mp | imaginea 1 Marți dimineața, 14 noiembrie a.c., puțin înainte de ora 05, în Sântuhalm, sat aparținător al municipiului Deva, a izbucnit un puternic incendiu la un magazin construit în prelungirea unei hale de producție a cărei activitate era întreruptă de mai mult timp.

Inițial au intervenit pompierii Detașamentului Deva, dar, din cauza propagării cu repeziciune a flăcărilor, a fost nevoie de echipaje de sprijin și autospeciale de la Detașamentele din Hunedoara, Orăștie și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria.

Intervenția s-a efectuat cu 5 autospeciale de stingere, de mare și medie capacitate și cu o autoscară pentru a acționa de la înălțime. De la magazin, focul s-a extins la acoperișul întregii hale, de peste 600 mp.

Pentru că era pericol iminent ca incendiul să cuprindă și o casă de locuit, aflată chiar lângă hală, pompierii au acționat în paralel și pentru a ține sub control flăcările care amenințau această construcție.

Intervenția echipajelor de pompieri a fost dificilă, atât din cauza suprafeței foarte mari cuprinsă de flăcări, cât și din cauza presiunii mici a apei din hidranții aflați în zona de acțiune. Autospecialele au fost realimentate cu apă, de mai multe ori, de la alți hidranți, aflați la un kilometru distanță.

Nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă a izbucnirii incendiului urmează să fie stabilită. Informații finale incendiu Sântuhalm: - cauza probabilă - scurtcircuit la instalația electrică a magazinului; - suprafața totală care a ars (magazin + hală) = aprox. 1500 mp; - nr. total de autospeciale cu care s-a intervenit pe parcursul celor aproape 3 ore = 7 autospeciale de stingere, o autospecială de la SVSU Simeria, o autoscară și o ambulanță SMURD; - forțe participante = 29 ofițeri și subofițeri ISU + 3 pompieri voluntari de la SVSU Simeria.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.