O familie a rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu

Marți, 07 Noiembrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

O familie a ramas fara acoperis deasupra capului  in urma unui incendiu | imaginea 1 O familie din localitatea Letca Nouă a rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu violent, ce s-a produs joi, 2 noiembrie a.c. Flăcările au izbucnit în dormitor, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Mihăilești, cu două autospeciale de stingere. Când au ajuns echipajele, locuința ardea generalizat, suprafața fiind de aproximativ 50 mp. Proprietarii au ieșit la timp din casă și nu au fost răniți, dar pagubele au fost însemnate.

ATENȚIE!

  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • supravegheați aparatele electrice atunci când sunt în funcțiune (mașină de spălat, cuptor electric etc.);
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune atunci când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.