Salvarea a două persoane dintr-o mașină blocată în zăpadă

Luni, 20 Noiembrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Salvarea a doua persoane dintr o masina blocata in zapada | imaginea 1 Salvatori de la Detașamentul de Pompieri Deva au intervenit, sâmbătă seară, 18 noiembrie a.c., pentru punerea în siguranță a două persoane aflate într-un autoturism blocat în zăpadă pe Drumul Județean DJ 708 D, în localitatea Feregi.

Autoturismul nu și-a mai putut continua deplasarea din cauza stratului destul de mare de zăpadă care s-a depus într-un timp scurt pe partea carosabilă.

Cele două persoane din autoturism, conducătorul auto și un alt pasager, se află în afara oricărui pericol. Nu au avut nevoie de asistență medicală, iar echipajul de intervenție a acționat pentru deblocarea autovehiculului și amplasarea acestuia în afara părții carosabile.

Totodată, autoritățile județene urmează să intervină cu utilaje de deszăpezire pentru eliberarea drumului de stratul de zăpadă. ISU Hunedoara recomandă conducătorilor auto să își pregătească autoturismele pentru deplasarea în condiții de iarnă:

Verificați dacă aveți tot ce vă trebuie pentru a nu fi surprinși de drumurile acoperite de zăpadă sau polei: anvelope adecvate - asigură-te că sunt în stare bună; lanțuri antiderapante - păstrează-le în portbagaj; bateria autoturismului în bună stare - verificați starea acesteia înainte de a începe iarna.

Dotați-vă autoturismul cu săculeț cu nisip, lopățică, pătură, apă, lanternă – în cazul unei situații de urgență, vă pot fi de mare ajutor. Prevenția este cheia siguranței! Asigurați-vă că autoturismul este pregătit pentru orice drum!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.