Zeci de persoane cu toxiinfecție, transportate la spitalele din județul Vaslui

Luni, 27 Noiembrie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Zeci de persoane cu toxiinfectie  transportate la spitalele din judetul Vaslui | imaginea 1 Zeci de pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost transportați la structurile medicale de urgență din județul Vaslui.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să asigure transportul unor pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni către Spitalul Municipal “Elena Beldiman” Bârlad și Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Pompierii militari vasluieni au asigurat transportul a 29 de pacienți. Transportul pacienților a fost asigurat cu o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), o ambulanță SMURD tip C1 (TIM), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și un microbuz aparținând ISU Vaslui.

Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui a participat la intervenție cu patru ambulanțe. Medicii de pe ambulanțele SAJ Vaslui au început manevrele de resuscitare pentru patru persoane aflate în stop cardiorespirator. Din nefericire, trei dintre acestea nu au răspuns pozitiv la aceste proceduri de resuscitare, persoanele în cauză fiind declarate decedate.

De la ISUJ Iași au fost către Spitalul Municipal Bârlad o ambulanță SMURD tip C1 (Terapie Intensivă Mobilă) și o autospecială pentru transport personal și victime multiple. Medicii și paramedicii ieșeni au participat activ la acordarea primelor îngrijiri medicale pentru pacienții care prezentau simptomatologia specifică unei toxiinfecții.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.