Zi plină pentru pompierii doljeni

Luni, 20 Noiembrie 2023Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

Zi plina pentru pompierii doljeni | imaginea 1 În interval de 24 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 36 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 32 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Echipajele de stingere au intervenit în comuna Poiana Mare pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, din cauza unui scurtcircuit electric (conductor electric defect). Pompierii doljeni au intervenit și pentru deblocarea unei persoane rămase în lift, facilitarea accesului în locuință și transportarea unei persoane supraponderale de la domiciliu la spital.

Ziua s-a încheiat cu intervenția la un accident rutier în comuna Șimnicu de Sus, sat Cornetu, la locul evenimentului s-au deplasat o autospecială de descarcerare, două ambulanțe SMURD, o autospecială de lucru cu apă și spumă, o ambulanță transport victime multiple și două ambulanțe din cadrul SAJ Dolj.

Echipajul de descarcerare a lucrat contra cronometru pentru descarcerarea unei persoane pinse între fiarele contorsionate ale unuia dintre autovehicule. Șase persoane, conștiente, cu politraumatisme prin accident rutier, au fost transportate la UPU-SCJU Craiova.

Zi plina pentru pompierii doljeni | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.