46 de intervenții în ajutorul cetățenilor

Vineri, 15 Decembrie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

46 de interventii in ajutorul cetatenilor | imaginea 1 Subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au gestionat, în interval de 48 de ore, un număr de 46 de situații de urgență.

Dintre acestea, 42 au fost cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, două accidente rutiere produse pe raza localităților Alexandria și Zimnicea, rezultate cu patru victime.

Au mai gestionat o intervenție pentru sablarea carosabilului, pe raza municipiului Roșiorii de Vede, în urma producerii unui eveniment rutier și o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment cu public numeros.

Cea mai dificilă intervenție a pompierilor a fost la accidentul rutier produs pe strada Giurgiului din orașul Zimnicea, unde un autoturism a intrat într-un gard, rezultând rănirea a patru persoane.

La sosirea salvatorilor, cu o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și trei echipaje medicale din cadrul SAJ Teleorman, cele patru victime, doi adulți și doi minori, de gen feminin, cu vârste cuprinse între 5 și 36 de ani, erau conștiente și cooperante, neîncarcerate, cu diferite traumatisme, motiv pentru care au fost preluate de echipajele medicale și transportate la Spitalul Orășenesc Zimnicea.

Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cazul rămânând apoi în atenția autorităților competente pentru cercetări.

În ultimele două zile, inspectorii de prevenire din cadrul unității au efectuat 6 controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul comerțului și alimentației publice, de pe raza localităților Zimnicea și Alexandria. Pe timpul acestor verificări, colegii noștri au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5000 de lei.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.