A rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu devastator

Vineri, 15 Decembrie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

A ramas fara acoperis deasupra capului  in urma unui incendiu devastator | imaginea 1 Un bărbat din localitatea Baranca a rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu ce a avut loc luni seara, 11 decembrie a.c. Acesta a reușit să iasă din construcție și să ceară ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hudești.

Aceștia au constatat faptul că locuința, construită din lemn, cu o suprafață de aproximativ zece metri pătrați, ardea în totalitate.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat de fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului pompierii vă recomandă:

  • nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale;
  • dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
  • dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;
  • stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.