Au salvat un vârstnic de 84 ani, după explozia unei butelii

Luni, 04 Decembrie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Au salvat un varstnic de 84 ani  dupa explozia unei butelii | imaginea 1 Sâmbătă, 2 decembrie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD pentru terapie intensivă mobilă, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu, evacuarea, evaluarea și acordarea îngrijirilor medicale victimei unei explozii, deflagrația având loc într-o locuință din localitatea Ferești, comuna Ferești.

În locuință s-au acumulat gaze de la o butelie încărcată cu GPL, ceea ce a dus la o explozie urmată de izbucnirea unui incendiu. La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsit un bărbat în vârstă de 84 ani, care prezenta arsuri de gradul II (arsuri de gradul 2A și 2B) pe mai bine de 70% din suprafața corporală.

Bărbatul a fost evaluat și a primit primele îngrijiri medicale în ambulanța SMURD, după care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, intubat și ventilat mecanic.

Pompierii au limitat și lichidat incendiul, nu înainte de a degaja alte două recipiente sub presiune, butelii care se aflau pe punctul de exploda. Au ars bunurile din două camere, acoperișul fiind distrus de explozie, dar și de flăcări. Pompierii au salvat și evacuat bunurile din alte două încăperi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis într-o încăpere în care s-au acumulat gaze inflamabile. Acumularea de gaze în încăpere a avut loc din cauza unei mașini de gătit defecte.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.