Casă distrusă de incendiu, de la un coș de fum neizolat

Vineri, 15 Decembrie 2023Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Casa distrusa de incendiu  de la un cos de fum neizolat | imaginea 1 Coșurile de fum izolate necorespunzător sau necurățate reprezintă un mare pericol!

În noaptea de duminică spre luni, 11 decembrie a.c., pompierii clujeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a distrus o casă în localitatea Someșu Rece.

Și de această dată, flăcările au pornit de la coșul de fum izolat necorespunzător, astfel că vă aducem aminte câteva măsuri de bază, în perioada de iarnă:

  • verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului;
  • curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);
  • îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.