Dimineață „de foc” pentru pompierii din cadrul ISU Hunedoara

Joi, 28 Decembrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Dimineata  de foc  pentru pompierii din cadrul ISU Hunedoara | imaginea 1 Două incendii au izbucnit în raioanele de intervenție ale Detașamentelor din Hunedoara și Orăștie: unul la anexele unei gospodării din Ghelari, iar al doilea la un autoturism din satul Căstău, comuna Beriu.

Aproape 2 ore s-au luptat cu flăcările pompierii Detașamentului Hunedoara pentru a localiza și lichida un incendiu izbucnit, marți dimineață, 26 decembrie a.c., la anexele gospodărești ale unei case de locuit din satul de reședință al comunei Ghelari.

Salvatorii hunedoreni au intervenit cu 2 autospeciale de stingere, o autospecială cu scară și o ambulanță SMURD. De asemenea, la locul intervenției s-a aflat și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara.

La sosirea echipajelor de intervenție, formate din 14 pompieri militari, incendiul se manifesta generalizat la acoperișurile a 4 anexe gospodărești, cu posibilitate de propagare atât la casa din curtea gospodăriei, cât și la cele aflate în imediata vecinătate. În urma acțiunii operative a pompierilor, flăcările nu au afectat casele de locuit.

Din fericire, nu au fost victime. În locuință se afla un bărbat, proprietarul, care s-a autoevacuat, dar a avut nevoie de evaluarea medicală a echipajului SMURD pentru că a suferit un atac de panică.

Au ars cele 4 anexe gospodărești din structură de lemn, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, în interiorul uneia dintre ele fiind depozitat material lemnos. Totodată, au fost distruse de flăcări și 2 autoturisme care se aflau în interiorul unei alte anexe.

După intervenția pentru stingerea flăcărilor, misiunea pompierilor a continuat pentru înlăturarea elementelor negative rezultate in urma incendiului. Urmează să fie stabilită cauza probabilă a izbucnirii incendiului.

Tot marți dimineață, pompierii Detașamentului Orăștie au intervenit în localitatea Căstău, comuna Beriu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Autovehiculul se afla parcat în afara părții carosabile, iar flăcările nu au pus în pericol alte construcții sau autovehicule. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Și în acest caz, cauzele probabile ale izbucnirii incendiului urmează să fie stabilite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.