Incendiu la acoperișul unei școli din județul Vaslui

Joi, 07 Decembrie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Incendiu la acoperisul unei scoli din judetul Vaslui | imaginea 1 Un coș de fum neprotejat termic a afectat o unitate de învățământ din comuna Pungești. Acoperișul școlii din localitatea Cursești Deal a ars pe o suprafață de circa 100 metri pătrați.

Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul școlii gimnaziale din localitatea Cursești Deal, comuna Pungești.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta mocnit în podul școlii și exista pericol de propagare la întreaga unitate de învățământ. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat. Prin intervenția promptă, pompierii au reușit să salveze toate sălile clasă și clădirea centralei termice.

Au ars aproximativ 100 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn. De asemenea, s-au degradat circa zece metri pătrați izolație termică (din polistiren) și tencuială. Nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile (polistiren) din apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.