Incendiu la acoperișul unui bloc din Șimleu Silvaniei

Marți, 12 Decembrie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Incendiu la acoperisul unui bloc din Simleu Silvaniei | imaginea 1 În cursul dimineții de sâmbătă, 9 decembrie a.c., Secția de Pompieri Şimleu Silvaniei a fost solicitată să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unui bloc, situat pe strada Partizanilor din localitatea Şimleu Silvaniei.

La ora 07:19, primul apel la numărul unic de urgență 112, a fost dat de către un coleg pompier care a observat flăcările în timp ce se deplasa către secție pentru a intra în tura de serviciu. Apelul lui a fost urmat de alte câteva apeluri din partea cetățenilor pentru a semnala tot acest eveniment, cărora pe această cale, li se adresează mulțumiri și lor pentru implicare și promptitudine.

La intervenție s-au deplasat în sprijin forțe și mijloace de la Garda Nuşfalău şi de la Detaşamentul de Pompieri Zalău: 6 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD, o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean și 31 de pompieri. Incendiul se manifesta la nivelul acoperișului.

În urma evenimentului au fost evacuați din imobilul afectat şi din scara alăturată un număr total de 14 adulți şi 4 copii, din care o persoană imobilizată la pat. La intervenție nu s-au înregistrat victime. Incendiul a fost lichidat în aproximativ 2 ore. În urma intervenției, incendiul a fost limitat, oprindu-se propagarea la întregul imobil, fără producerea unor pagube majore.

În urma evaluării pagubelor, s-a constatat faptul că au fost afectate mai multe apartamente de la ultimul etaj al imobilului și acoperișul blocului pe o suprafață de circa 130 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost identificată ca fiind efectuarea de lucrări de izolare termică la nivelul acoperișului blocului, prin utilizarea necorespunzătoare a uneltelor de lucru.

Incendiu la acoperisul unui bloc din Simleu Silvaniei | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.