Incendiu la o hală de producție - Flăcările s-au extins și la o gospodărie

Luni, 04 Decembrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu la o hala de productie   Flacarile s au extins si la o gospodarie | imaginea 1 O hală de producție a structurilor metalice și din lemn pentru mobilier a ars, sâmbătă noapte, 2 decembrie a.c., în localitatea Comana. Flăcările s-au extins și într-o gospodărie aflată în imediata apropiere, la trei anexe.

Incendiul a fost observat de vecini, care au cerut ajutor. Din fericire, nu au fost persoane rănite. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Colibași, Punctelor de Lucru Greaca, Călugăreni și Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD și două SAJ.

Când au ajuns pompierii, incendiul se manifesta generalizat. Au ars hala producție, pe o suprafață de aproximativ 480 mp, utilajele din interior, documentele și alte bunuri depozitate în încăperile respective. În gospodăria vecinilor, au ars trei anexe pe o suprafață de circa 50 mp și bunurile păstrate în acestea.

Au fost salvate două hale de producție, anexe și casa învecinată. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.