Intervenții în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase

Luni, 18 Decembrie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Interventii in urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase | imaginea 1 În urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, vizate de avertizările succesive de cod galben, respectiv cod portocaliu, manifestate pe parcursul zilei de miercuri, 13 decembrie a.c. și al nopții de miercuri spre joi, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al județului Sălaj au intervenit în sprijinul comunității.

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, drumul comunal 93 din localitatea Marca a fost inundat și a fost blocat.

Pompierii sălăjeni au trimis în teren următoarele forțe și mijloace specifice: un autocamion, o motopompă de capacitate mare, o autospecială operativă, o dronă și alte mijloace. De asemenea, două echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj s-au aflat în teren pentru dirijarea traficului în zona afectată.

În scopul protejării populației, în zonele aflate sub incidența codului portocaliu au fost transmise mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert în zonele vizate (Marca, Ip, Nușfalău, Boghiș, Plopiș, Valcău, Sâg, Camăr, Halmașd).

Pentru optimizarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, au fost prealertate subunitățile în ale căror raioane de intervenție se află localitățile vizate de coduri, au fost transmise atenționările și avertizările hidrometeorologice către comitetele locale pentru situații de urgență și a fost operaționalizată grupa operativă a inspectoratului.

Evoluţia fenomenelor hidrologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al inspectoratului, echipajele de pompieri fiind prezente în teren pentru sprijinirea cetățenilor.

Întrucât județul Sălaj se află în continuare sub incidența avertizărilor ce vizează fenomene hidrologice periculoase, pompierii recomandă cetățenilor să respecte regulile și măsurile de prevenire și limitare a efectelor inundațiilor și să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.