Misiuni ale pompierilor brașoveni în minivacanța de 1 Decembrie

Joi, 07 Decembrie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Misiuni ale pompierilor brasoveni in minivacanta de 1 Decembrie | imaginea 1 În ultimele patru zile, cu ocazia minivacanței prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, peste 130 de pompieri brașoveni au fost la datorie, încadrând peste 70 de mijloace tehnice.

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al Județului Brașov au desfășurat 201 misiuni și intervenții. O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 158 de astfel de solicitări.

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, dintre care un incendiu de deșeuri menajere în municipiul Brașov, și un incendiu de coș de fum necurățat în satul Șirnea, comuna Fundata. Echipajele operative au intervenit cu promptitudine în ambele cazuri și din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pagubele materiale au fost reduse.

De asemenea, salvatorii din cadrul ISU Brașov au gestionat prompt 8 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere, dintre care 2 au avut loc în localitățile Brașov și Săcele, celelalte 5 producându-se pe drumuri județene și naționale pe raza județului Brașov.

În urma unei solicitări s-a acționat pentru salvarea unui animal aflat în mediu ostil vieții. De asemenea, s-a acordat sprijin pentru asistența persoanelor în 4 cazuri și s-au desfășurat misiuni de asigurare PSI și a primului ajutor calificat pe timpul evenimentelor publice. S-a acționat, totodată, în alte 13 situații pentru protecția comunității.

𝐈̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚𝐫𝐞, 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐛𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐥𝐚 𝐝𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞, 𝟐𝟒 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝟐𝟒, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐚 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̧𝐚̆ 𝐬̧𝐢 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.