Patru minori surprinși în urma prăbușirii unui perete al internatului

Joi, 21 Decembrie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Patru minori surprinsi in urma prabusirii unui perete al internatului | imaginea 1 Dimensiunea unei misiuni contracronometru, derulate în ritmul bătăilor de inimi…Secundele sunt cele care fac diferența dintre viață și moarte! Alarma s-a dat luni, 18 decembrie a.c., la ora 16:00!

Mobilizare impresionantă de forțe pentru salvarea a 4 minori surprinși în urma prăbușirii unui perete al internatului Liceului “Tamasi Aron” din municipiul Odorheiu Secuiesc, suprafața afectată fiind de aproximativ 200 mp.

Astfel, 3 tinere au câștigat lupta cu viața și au fost salvate, însă, din nefericire, cel de-al patrulea băiat, extras în stop cardio-respirator, a decedat, în pofida eforturilor depuse de către echipajele medicale.

Prima fată, în vârstă de 17 ani, a fost extrasă, în stare conștientă, ce-a de-a doua, de 16 ani, în stare de semiconștiență. Cea de-a treia, tot de 17 ani, în stop cardio-respirator, a răspuns manevrelor de resuscitare, toate cele 3 victime fiind preluate și transportate la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Nu s-au lăsat. În timp ce echipajele medicale le aplicau măsurile salvatoare, ceilalți au continuat să caute cea de-a patra victimă, un băiat de 17 ani. Încă o viață se zbătea între viață și moarte. Reacția lor era esențială! Salvatorii au reușit să-l scoată la suprafață, însă, din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate timp de aproape o oră, fiind declarat decesul.

Datorită coordonării exemplare a forțelor de intervenție și eforturilor depuse de către echipajele implicate s-a reușit recuperarea celor 4 victime, 3 dintre acestea fiind salvate. Se adresează sincere condoleanţe familiei tânărului decedat şi însănătoşire grabnică tinerelor rănite! Felicitări tuturor celor implicați în operațiunea de salvare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.