Respect, Claudiu, Alexandru și Antonio!

Luni, 18 Decembrie 2023Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Respect  Claudiu  Alexandru si Antonio | imaginea 1 La scurt timp după miezul nopții, salvatorii sibieni din cadrul Punctului de Lucru Avrig sunt alertați de un apel urgent din dispecerat: “O femeie de 35 de ani din localitatea Săcădate naște! Prematur! Voi sunteți cel mai apropiat echipaj! Ambulanța de neonatologie este pe drum cu medicul, vor ajunge și ei în curând!”

Claudiu, Alexandru și Antonio s-au echipat și au pornit de urgență spre caz: „Hai, Doamne ajută să fie bine!”. Când au intrat în casă, fiecare știa exact ce au de făcut: “- Alex, tu ia copilul, Antonio ajută-l. De mamă, mă ocup eu”, a spus Claudiu, comandantul de echipaj. “- Ridic copilul, înlocuiește pătura. - Am verificat funcțiile vitale, e stabil, respiră. - Clampează….- Gata! Hai să îl ștergem!”

Copilul a început să plângă…În tot acest timp, Claudiu a monitorizat mama care avea complicații, era amețită și ușor speriată. “Hemoragia mamei este oprită, continui monitorizarea, poți aduce copilul”, a spus Claudiu. Când Cataleia (da, copilașul este o fetiță) a ajuns în brațele mamei, s-a lăsat o liniște profundă, care greu poate fi descrisă în cuvinte….

„După ce am verificat și stabilizat mama și fetița, am respirat parcă pentru prima dată după alarmă. Simțeam că până atunci nu am mai respirat. Emoțiile au fost uriașe, dar am reușit alături de colegii mei să facem rapid și precis totul pentru ca cele două să fie bine într-un moment atât de fragil.

Cu toții suntem învățați cu situații limită, dar misiunea asta a fost cea mai frumoasă și neașteptată de până acum: nașterea unei vieți! Nu vom uita curând momentul!”, mărturisește încă emoționat colegul nostru, Antonio. La mulți ani, Cataleia! Îți dorim o viață frumoasă și sănătoasă! Iar vouă, dragi colegi, misiuni ușoare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.