Respect, Nicușor, Ovidiu, Darius și Valentin!

Luni, 04 Decembrie 2023Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Respect  Nicusor  Ovidiu  Darius si Valentin | imaginea 1 Determinați să salveze vieți, își poartă misiunile chiar și în condiții extreme, indiferent de anotimp.

,,Este vorba despre mama mea. Locuiește în municipiul Fetești. În acest moment nu știu dacă mai este în viață. Nu pot intra în casă, aceasta s-a prăbușit peste ea. Nu s-a putut ridica din pat. Nu poate merge. Cu puțin timp în urmă a suferit o intervenție chirurgicală la piciorul drept”.

Sunt cuvintele unui fiu, care a apelat dispeceratul Inspectoratului, în dimineața zilei de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 06:50, disperat că nu putea lua legătura cu mama sa. “Încercați să vă calmați, vom trimite imediat către dumneavoastră un echipaj.”

Deplasarea forțelor de intervenție a fost îngreunată de condițiile meteo nefavorabile, la acea oră fiind în vigoare un cod roșu de ninsoare și viscol cu rafale de vânt ce depășeau 95 km/h.

Când au ajuns la locul solicitării, salvatorilor nu le-a venit să creadă ce văd. Acoperișul unei locuințe fusese luat de vânt, iar acesta a fost proiectat peste o altă casă, care s-a dărâmat și a surprins în interior o persoană.

”- Este un morman de moloz! Va trebui să ne facem loc și să ajungem la femeie! - Haideți, trebuie să intrăm!”

Pentru a ajunge la victimă a fost necesară efectuarea unor sprijiniri verticale a elementelor din acoperiș, precum și degajarea resturilor căzute, până când salvatorii și-au asigurat un culoar de pătrundere. “- Doamnă, ne auziți, sunteți bine? - Da, sunt bine, însă mă doare piciorul și îmi este foarte frig!” a răspuns bătrâna. Era într-o ușoară hipotermie.

Au scos-o cu grijă, pentru a nu îi provoca și mai multe dureri și au dus-o la echipajul medical, pentru a fi în siguranță. După evaluarea medicală a fost transportată la spital pentru investigații medicale suplimentare. Aceasta este povestea colegilor de la Stația de Pompieri Fetești (Nicușor, Ovidiu, Darius și Valentin), oameni a căror experiență și-a spus încă odată cuvântul.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.