Respect, voluntar Diana Crișan!

Joi, 07 Decembrie 2023Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Respect  voluntar Diana Crisan | imaginea 1 Ea este Diana, iar datorită ei un copil este în viață. Întâmplarea s-a petrecut în timpul atelierelor practice de prim ajutor organizate în Târgul Mureș, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

“Bună ziua, ne puteți învăța cum să acordăm primul ajutor?”, se adresă o mămică alături de băiețelul ei, Luca, curios de activitatea pe care o desfășurau voluntarii. “- Sigur, pentru asta aș avea nevoie să vă apropiați, să aplicăm împreună manevrele de resuscitare pe acest manechin! - Luca, vrei să te apropii?”

Băiatul nu a mai apucat să-și exprime în cuvinte acordul, brusc s-a albit la față, gesticulând spre mama lui, care nu înțelegea ce s-a întâmplat. Fără întârziere și cu mult spirit de reacție, Diana știa ce trebuie să facă. Copilul nu mai putea respira.

“Lăsați-mă să vă ajut! S-a înecat cu ceva!” A fost nevoie doar de câteva secunde ca Diana să-i sară în ajutor băiatului. I-a aplicat manevra Heimlich sub privirile celor prezenți. De îndată, copilul și-a recăpătat paloarea și capacitatea de a respira.

”- Doamnă, vă mulțumesc din suflet, nu știu ce m-aș fi făcut fără dumneavoastră! - E de datoria mea să ajut, asta mă pasionează, eu am fost doar în locul potrivit la momentul potrivit! Cred că putem continua să învățăm împreună cum să-i salvăm pe ceilalți în astfel de situații. Ce zici, Luca? Mai dorești să încerci?”

”- Categoric, DA! Vreau să învăț cum pot salva pe cineva. Când voi fi mare vreau să fiu ca dumneavoastră! - O să-ți spun cum poți ajunge și acolo!”

Diana Crișan are 22 ani și este voluntar în cadrul ISU Mureș din anul 2018, iar pasiunea pentru această activitate i-a clădit o adevărată carieră în domeniul medical. Din anul 2020 este cadru medical activ în Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, iar anul acesta va absolvi și cursurile Școlii Postliceale Sanitare “Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.