Situații de urgență generate de vântul puternic și de ninsori

Joi, 28 Decembrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Situatii de urgenta generate de vantul puternic si de ninsori | imaginea 1 În cursul zilei de sâmbătă, 23 decembrie a.c., și duminică dimineață, 24 decembrie a.c., pompierii militari din cadrul ISU Hunedoara au intervenit pentru gestionarea mai multor situații de urgență generate de vântul puternic și de ninsori.

Cele mai multe misiuni au constat în îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil, în localitățile Petroșani, Buceș, Mihăileni, Uricani, Boiu de Jos, Grădiștea de Munte, Bătrâna, Deva și Cerbăl.

De altfel, pentru a evalua la fața locului situația generată de fenomenele meteo periculoase înregistrate în contextul avertizării „Cod Portocaliu de viscol și ninsori”, prefectul județului, Călin Petru Marian, și inspectorul-șef al ISU Hunedoara, lt. col. Alin Nasta, s-au deplasat în teren, pe porțiunea de drum dintre Hunedoara și Cerbăl, una dintre zonele afectate de precipitațiile sub formă de ninsoare, dar și de vântul puternic.

Ulterior, la orele amiezii, membrii Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției au prezentat prefectului situația operativă la nivelul județului Hunedoara, privind alimentarea cu energie electrică, dar și măsurile care se iau pentru eliminarea tuturor efectelor negative survenite ninsorilor abundente și viscolului.

Pompierii hunedoreni se află la datorie și sunt pregătiți să intervină în cazul unor situații de urgență semnalate de către cetățeni sau autorități.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.