Trei locuințe în flăcări, pe parcursul unei singure zile

Marți, 12 Decembrie 2023Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Trei locuinte in flacari  pe parcursul unei singure zile | imaginea 1 În cursul zilei de sâmbătă, 9 decembrie a.c., pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la trei locuințe, în localitățile Fălticeni, Baia și Hânțești.

Toate aceste incendii au avut cauza probabilă de izbucnire comună, respectiv, coșul de fum neizolat sau amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

La fiecare dintre cele trei case, au ars elemente din lemn din construcția acoperișului, pe suprafețe între 2 și 10 metri pătrați.

Faptul că aceste incendii au izbucnit pe timp de zi, și au fost anunțate cu celeritate, dar și intervenția promptă a pompierilor, au salvat locuințele de la a fi cuprinse în totalitate de flăcări.

Și în acest caz, reamintim cetăţenilor recomandările privind adoptarea măsurilor pentru prevenirea incendiilor din această perioadă, la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

  • coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
  • în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
  • verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
  • în poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.