Un coș de fum deteriorat a cauzat izbucnirea unui incendiu

Marți, 12 Decembrie 2023Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Un cos de fum deteriorat a cauzat izbucnirea unui incendiu | imaginea 1 Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, în data de 06 decembrie a.c., la ora 21:12, prin apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în localitatea Mateești.

Au fost dislocate de urgență la locul evenimentului 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Stației Grădiștea.

La fața locului a acționat și personal din cadrul SVSU Mateești. Pompierii militari sosiți la locul evenimentului au constatat că arde o anexă, în suprafață de cca 40 de mp.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au fost degradate tavanele anexei, elemente de mobilier, electrocasnice si alte materiale. 𝐀 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭.

Cauza 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒂𝒃𝒊𝒍𝒂̆ a izbucnirii incendiului a fost un 𝒄𝒐𝒔̦ 𝒅𝒆 𝒇𝒖𝒎 𝒅𝒆𝒕𝒆𝒓𝒊𝒐𝒓𝒂𝒕. Din fericire, nu au fost victime sau persoane care să necesite îngrijiri medicale.

Pompierii vă 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭̦𝐢 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞 𝐜𝐨𝐬̦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐦 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐭̦𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐯𝐞:

  • coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic de persoane specializate şi autorizate;
  • nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.;
  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri;
  • în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  • în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile;
  • în podul clădirilor şi în încăperi nesupravegheate, pardoseala din dreptul uşiţei de curăţare se protejează cu materiale incombustibile;
  • gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă);
  • se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.