6 incendii, 15 cazuri SMURD și un accident rutier

Luni, 15 Ianuarie 2024Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

6 incendii  15 cazuri SMURD si un accident rutier | imaginea 1 În interval de 24 de ore, subunitățile operative ale ISU „A.D. Ghica” al județului Teleorman au gestionat un număr de 22 de situații de urgență, dintre care șase incendii de locuințe, 15 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a cetățenilor cu probleme medicale grave și o misiune la un accident rutier produs pe raza municipiului Alexandria.

Pe linie preventivă, inspectorii unității au efectuat 6 controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la unitățile sanitare de pe raza municipiului Turnu Măgurele. Pe timpul acestor verificări, au fost constatate o serie de nereguli, motiv pentru care au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 17500 de lei.

Au fost avute în vedere măsurile privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, precum și accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor.

Totodată, pe timpul acțiunilor preventive au fost instruite persoanele responsabile în domeniul P.S.I., atât asupra modalităților de coordonare a evacuării în cazul producerii unor situații de urgență, dar și asupra utilizării mijloacelor de primă intervenție.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua în perioada următoare activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.