Au înfruntat gerul pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă

Luni, 15 Ianuarie 2024Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Au infruntat gerul pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casa | imaginea 1 În noaptea de vineri spre sâmbătă, 13 ianuarie a.c., pompierii harghiteni au trebuit să înfrunte gerul pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tulgheș.

Când temperatura scade sub zero, apa îngheață instant la contactul cu echipamentul și casca! Cu toate acestea, din păcate, nu au avut ce să facă…și-au simțit inima înghețată și „mâinile legate”. Era prea târziu! Incendiul s-a soldat cu o victimă, un bărbat, în jur de 50 ani.

Când ești pompier, misiunea ta e să salvezi, dar, în astfel de situații, te simți neputincios! Sunt oameni și ei, dar nu se plâng niciodată de nevoi și lipsuri, ci doar ajută în tăcere…prin foc, prin apă, prin vânt, ger, zăpadă.…În cele mai multe cazuri, este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință!

Aveți grijă de părinții și bunicii voștri! Sunt bătrâni și poate nu știu ceea ce trebuie să facă, iar în această perioadă sunt cei mai vulnerabili!

Insistați să curețe coșurile de fum, să nu folosească aragazul pentru a se încălzi, să nu aprindă focul cu benzină, să nu folosească sobe sau alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, să stingă focul din sobă înainte de culcare și să nu lase lumânări aprinse peste noapte.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.