Bilanțul pompierilor vasluieni după minivacanța de Revelion

Luni, 08 Ianuarie 2024Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Bilantul pompierilor vasluieni dupa minivacanta de Revelion | imaginea 1 În minivacanța de Revelion, în medie 90 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al județului Vaslui s-au aflat la datorie, zilnic, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

Astfel, în ultimele cinci zile (perioada 29 decembrie 2023 – 02 ianuarie a.c.), au fost înregistrate 111 misiuni și acțiuni operative, dintre care, 79 intervenții în situații de urgență, cu o creștere de peste 4% față de perioada similară a anului trecut.

Cele mai multe solicitări au fost primite pentru acordarea asistenței medicale, în urma cărora echipajele SMURD au oferit sprijin pentru 93 de persoane, salvatorii vasluieni intervenind în 67 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, primului ajutor calificat și descarcerare.

O atenție deosebită a fost acordată și misiunilor pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, salvatorii acționând pentru gestionarea a cinci astfel de cazuri.

În perioada supusă analizei, în afară de intensificarea misiunilor SMURD, numărul incendiilor la care pompierii au acționat a înregistrat o scădere semnificativă, raportat la același interval de timp al anului trecut. Astfel, echipajele au acționat, în minivacanța de Revelion, pentru stingerea a cinci incendii, cu o scădere de aproape 50% față de aceeași perioadă a anului 2023.

De asemenea, pompierii au avut alte 16 intervenții destinate protejării comunităților (asanare proiectil neexplodat, transport persoane supraponderale, deblocarea căilor de acces în locuințe, pentru salvarea, evacuarea și evaluarea persoanelor aflate în situații de urgență, asigurarea măsurilor PSI în noaptea de Revelion etc.).

În continuare, pentru prevenirea evenimentelor care vă pot pune viața în pericol, respectați recomandările pompierilor, manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzire, nu suprasolicitați instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și nu lăsați copiii nesupravegheați în locuințe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.