Case în pericol din cauza unor incendii la coșurile de fum

Marți, 02 Ianuarie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Case in pericol din cauza unor incendii la cosurile de fum | imaginea 1 Casele a trei familii din localitățile Mesteacăn, Oneaga și Unțeni au fost în pericol, sâmbătă, 30 decembrie a.c., din cauza unor incendii care au izbucnit în jurul coșurilor de fum.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma evenimentului produs la Unțeni, unde a ars acoperișul unei casei pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.

La toate cele trei cazuri au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Corni, Curtești și Unțeni.

ℹ️ Vă reamintim faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

🏡 Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

✔ Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

◾ Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

🧱 Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

↔️ Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.