Devotament și promptitudine - Respect, Sergent major Bejenaru George Liviu!

Luni, 15 Ianuarie 2024Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Devotament si promptitudine   Respect  Sergent major Bejenaru George Liviu | imaginea 1 Miercuri, 10 ianuarie a.c., pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un imobil, situat pe strada Aurelian din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Pompierul mehedințean, 𝐬𝐠. 𝐦𝐚𝐣. 𝐁𝐞𝐣𝐞𝐧𝐚𝐫𝐮 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮, aflat în trafic, a observat fumul dens, a oprit mașina și s-a asigurat că a fost apelat numărul unic de urgență 112, întrebând în același timp vecinii dacă sunt persoane surprinse în interior.

Fără să stea pe gânduri, Liviu a intrat după proprietara locuinței, care încerca să își salveze o parte din bunurile rămase în urmă. Până la sosirea forțelor de intervenție, acesta a calmat-o, fiind ulterior preluată de către paramedici.

La locul evenimentului, au fost mobilizate de urgență șase echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în interiorul unei încăperi și la nivelul acoperișului, cu pericol de propagare la casele din imediata apropiere. Pompierii au localizat și stins incendiul, împiedicând extinderea flăcărilor la vecinătăți.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de defectarea pe timpul exploatării a centralei de încălzire cu combustibil solid. 𝑃𝑟𝑖𝑛 𝑠𝑝𝑖𝑟𝑖𝑡𝑢𝑙 𝑠𝑎̆𝑢 𝑎𝑙𝑡𝑟𝑢𝑖𝑠𝑡, salvatorul 𝑎 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑡 𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑒𝑛𝑡 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑎, 𝑑𝑒𝑚𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑎̂𝑛𝑑, 𝑑𝑖𝑛 𝑛𝑜𝑢, 𝑑𝑒𝑣𝑜𝑡𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑛𝑒𝑐𝑙𝑖𝑛𝑡𝑖𝑡 𝑎𝑙 𝑝𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑖̂𝑛 𝑠𝑙𝑢𝑗𝑏𝑎 𝑠𝑒𝑚𝑒𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.