Din nou, un incendiu de casă din cauza coșului de fum

Luni, 15 Ianuarie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Din nou  un incendiu de casa din cauza cosului de fum | imaginea 1 Pompierii din cadrul Stației Mihăilești au intervenit sâmbătă, 13 ianuarie a.c., în jurul prânzului, în localitatea Bila pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă.

Ajunși la fața locului cu două autospeciale de stingere, aceștia au constatat faptul că ardeau acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, o anexă și mobilierul dintr-o cameră.

Din fericire, nu au fost persoane rănite, fiind salvate și bunurile din restul casei.

Incendiul a fost observat târziu și cel mai probabil a izbucnit în podul locuinței din cauza coșului de fum deteriorat.

❗️Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coșurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure:

  • verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);
  • tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor;
  • îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;
  • păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului;
  • curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.