În luptă cu secundele pentru viață - Respect, Plutonier adjutant Pocol Cristian!

Luni, 22 Ianuarie 2024Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

In lupta cu secundele pentru viata   Respect  Plutonier adjutant Pocol Cristian | imaginea 1 Sâmbătă după-masă, 20 ianuarie a.c., pompierul sălăjean, Plt. adj. Pocol Cristian, paramedic SMURD, aflat în timpul liber, se găsea în vizită la locuința socrilor.

La un moment dat, o vecină a venit și a solicitat ajutor, deoarece soțului acesteia i se făcuse rău și nu mai respira.

Salvatorul nu a mai stat pe gânduri și s-a deplasat la locuința indicată unde a găsit o persoană vârstnică inconștientă.

A apelat numărul de urgenţă 112 oferind toate informaţiile relevante despre situaţia de la fața locului și a executat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale.

Victima (un bărbat de aproximativ 73 de ani) a răspuns pozitiv manevrelor de resuscitare și a fost transportată la UPU SMURD Zalău.

Cu cât se intervine mai repede la un stop cardiorespirator, șansele pacientului de a supraviețui cresc considerabil, iar lupta pentru viață poate fi câștigată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.