Incendii, accidente rutiere și salvare de animale

Joi, 25 Ianuarie 2024Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accidente rutiere si salvare de animale | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 52 de misiuni în interval de 3 zile.

În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 52 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 44 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

S-a mai intervenit la cinci accidente rutiere produse în localităţile: Călăraşi (zona Piscicola, două autoturisme, în care se aflau patru persoane, au intrat în coliziune, rezultând două victime cu traumatisme uşoare); A2 km 139 (un autovehicul în care se aflau două persoane, a derapat, părăsind carosabilul, rezultând rănirea unei persoane).

În localitatea Vlad Ţepeş (un microbuz în care se afla 10 persoane, a derapat şi s-a răsturnat pe o parte în afara părţii carosabile, o singură persoană necesitând îngrijiri); Lehliu Gară, A2. Km 64 (un autoturism în care se aflau trei persoane, a lovit parapetul autostrăzii); eveniment rutier în zona Bricostore, la ieşirea din municipiul Călăraşi (un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a derapat, a părăsit partea carosabilă şi a ieşit în decor).

În urma producerii celor cinci evenimente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu autospeciale de descarcerare şi cu echipaje de prim ajutor SMURD pentru salvarea a şase persoane, care au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care patru au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru stingerea incendiilor, echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate să intervină cu autospecialele de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea a două incendii produse în localităţile: Independenţa (incendiu izbucnit la podul şi acoperişul unei locuinţe); Modelu (coşul de fum al casei şi acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi.)

De asemenea, în ziua de sâmbătă, 20 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, un echipaj de pompieri a fosr solicitat să intervină pentru salvarea unui căţel căzut într-o fosă septică dintr-o gospodărie cetăţenească.

Salvatorii s-au deplasat rapid la locul solicitării cu o autospecială de descarcerare pe strada Răsăritului din municipiul Călăraşi, au folosit echipamentul şi accesoriile din dotare şi au extras nevătămat patrupedul care se afla în pericol.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.