Incendii și accidente rutiere

Joi, 11 Ianuarie 2024Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii si accidente rutiere | imaginea 1 În interval de trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 63 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 58 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

S-a mai executat intervenţia la trei accidente rutiere produse în localităţile: Lehliu Gară (coliziune între două autovehicule pe A2, calea I, km 72, patru persoane implicate, dintre care două cu traumatisme uşoare), Borcea (un autoturism a lovit uşor două persoane pe DN 3B, fără a fi necesară transportarea acestora la spital) şi Coslogeni (autoturism în care se afla o singură persoană s-a răsturnat pe DN 3B).

În urma producerii celor trei evenimente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu autospeciale de descarcerare şi cu echipaje de prim ajutor SMURD pentru salvarea a cinci persoane, care au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care trei transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru stingerea incendiilor un echipaj profesionist din cadrul Detaşamentului de Pompieri Olteniţa a fost solicitat să intervină cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o remorcă vagon, aflat pe un teren din localitatea Şoldanu.

În această perioadă nu s-au înregistrat incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în zonele de competenţă ale subunităţilor ISU Călăraşi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.