Incendiu la centrala termică a unei case

Joi, 18 Ianuarie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendiu la centrala termica a unei case | imaginea 1 Trei echipaje de pompieri din Petroșani și Lupeni, formate din 13 cadre militare, au intervenit luni dimineață, 15 ianuarie a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit în camera centralei termice a unei case de locuit din municipiul Vulcan.

Datorită intervenției prompte, realizată cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, s-a limitat propagarea flăcărilor la interiorul casei. Proprietarii casei s-au autoevacuat și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD aflat, de asemenea, la locul intervenției.

Au fost afectate de flăcări interiorul și acoperișul încăperii unde se afla centrala termică, precum și o mica parte a pereților laterali ai construcției. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum sau burlanul neizolat corespunzător fata de material combustibil.

ATENȚIE! Pentru a nu vă confrunta cu astfel de situații, pompierii vă îndeamnă să țineți cont de principalele măsuri de prevenire a acestui tip de risc. Astfel:

  • coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic de către persoane specializate şi autorizate;
  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  • nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.;
  • gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă);
  • se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.