Intervenție de amploare a pirotehniștilor buzoieni

Joi, 18 Ianuarie 2024Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Interventie de amploare a pirotehnistilor buzoieni | imaginea 1 Anul 𝟮𝟬𝟮𝟰 a debutat cu o misiune considerabilă pentru echipajul pirotehnic al ISU Buzău!

Marți dimineață, 16 ianuarie a.c., în timp ce efectuau lucrări de excavare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, angajații unei societăți au descoperit ceea ce păreau a fi proiectile îngropate provenite, cel mai probabil, din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Lucrările s-au oprit, iar muncitorii au apelat serviciul unic de urgență 𝟭𝟭𝟮. Sosiți la fața locului, pirotehniștii buzoieni au demarat în siguranță procedurile de asanare a terenului, identificând pe parcursul a patru ore un număr impresionant de proiectile și dispozitive explozive.

Pe timpul cercetării amănunțite a zonei, specialiștii au identificat 𝟯𝟰𝟴𝟳 obiecte de muniție, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniție subteran identificat în ultimii ani pe raza județului Buzău.

Ulterior întocmirii documentelor la fața locului, echipajul pirotehnic al inspectoratului a transportat muniția în condiții de siguranță la depozitul special destinat unde va rămâne până la executarea procedurilor de distrugere.

⚠️ Pompierii atenționează populația că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

⚠️ Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ NU implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.