Intervenție la o autocisternă care deversa motorină dintr-un rezervor avariat

Joi, 25 Ianuarie 2024Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Interventie la o autocisterna care deversa motorina dintr un rezervor avariat | imaginea 1 Secția de Pompieri Huși a intervenit cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru asigurarea măsurilor PSI la un ansamblu cap tractor și cisternă care prezenta scurgeri de combustibil pe DE 581, în zona Valea Grecului - Albița. Intervenția s-a desfășurat în cooperare cu echipaje ale polițiștilor din cadrul IPJ Vaslui. Concomitent a fost anunțată și Garda de Mediu.

Prin apel la numărul unic pentru situații de urgență, 112, mai mulți participanți la trafic au semnalat scurgeri de motorină dintr-o autocisternă aflată în mișcare. Apelanții bănuiau că autovehiculul transporta motorină, iar scurgerile aveau loc din cisternă.

Cum în zona respectivă se aflau în deplasare mai multe autocisterne care se îndreptau spre PTF Albița, echipajele de intervenție au verificat toate autocisternele aflate pe sensul de mers către zona de frontieră.

În apropiere de PTF Albița, pe drumul care duce spre localitatea Răducăneni (județul Iași), echipajele de intervenție au găsit autocisterna din care se scurgea motorină. Autocisterna transporta uree, însă tot combustibilul din rezervor s-a scurs pe drum și într-o rigolă.

Pompierii militari au asigurat zona și măsurile specifice în astfel de cazuri, după care au împrăștiat material absorbant pe carosabil. Conducătorul autocisternei a fost evaluat, dar nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cercetările în acest caz sunt efectuate de polițiștii din cadrul IPJ Vaslui.

Interventie la o autocisterna care deversa motorina dintr un rezervor avariat | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.