Intervenții la -18 grade Celsius…

Luni, 15 Ianuarie 2024Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Interventii la  18 grade Celsius | imaginea 1 În interval de 24 de ore, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba au fost solicitate să intervină pentru acordarea primului ajutor medical la Domeniul Schiabil Șureanu. Până la momentul de față au intervenit în 3 situații în cooperare cu Salvamont Alba:

  • o femeie în vârstă de 42 de ani din județul Ilfov a suferit o dublă fractură la unul dintre membrele inferioare ca urmare a accidentării pe pârtie. Aceasta a fost transportată la CPU Sebeș și ulterior la UPU-SMURD Alba;
  • în cursul dimineții de sâmbătă, 13 ianuarie a.c., echipajul a fost solicitat din nou sa intervină pentru a prelua o pacientă de 25 ani cu un traumatism de genunchi în urma accidentării pe pârtie. Aceasta a fost transportată la CPU Sebeș.
  • s-a mai intervenit pentru acordarea primului ajutor medical la un pacient de 32 de ani cu traumatism (suspiciune fractură) de membru superior. Acesta a fost transportat la CPU Sebeș.

Pompierii reamintesc faptul ca până la sfârșitul sezonului de schi (în funcție de condițiile meteo și afluxul de turiști), un nou punct de lucru SMURD este deschis temporar la Domeniul schiabil Șureanu - Munții Sebeșului pentru a reduce timpul de răspuns în situații de urgență medicale, iar echipajele vor interveni în cooperare cu echipajele IJJ sau Salvamont prezente în zonă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.