Intervenții și misiuni, în minivacanța de Crăciun

Marți, 02 Ianuarie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventii si misiuni  in minivacanta de Craciun | imaginea 1 În cele 4 zile ale minivacanței prilejuite de Sărbătorile Crăciunului, pompierii militari hunedoreni au desfășurat 192 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au acționat în 148 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind gestionate de către Detașamentul Deva – 26 intervenții, Detașamentul Hunedoara – 25 intervenții și Detașamentul Petroșani – 18 intervenții.

În această perioadă, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 7 incendii izbucnite la case de locuit sau la unități economice. Unul dintre ele s-a produs la anexele unei gospodării din comuna Ghelari.

Au ars 2 garaje auto, un adăpost de animale, o șură, 4 cotețe de păsări, două ateliere auto, o bucătărie de vară în proporție de 25%, 5 mc de lemn de foc, două autoturisme și aparatură electrică de grădinărit. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică a gospodăriei.

Un alt incendiu s-a produs în orașul Brad, la o brutărie. Au fost distruse tavanul, o parte dintr-o grindă de lemn și un perete despărțitor. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului, în acest caz, a fost jarul sau scânteile care au provocat aprinderea.

În aceste 4 zile, pompierii au intervenit în diferite situații de urgență generate de viscol și de ninsori. În 12 cazuri intervențiile s-au desfășurat pentru înlăturarea arborilor căzuți pe carosabil sau peste firele de alimentare cu energie electrică.

De asemenea, salvatorii hunedoreni au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice la 7 accidente rutiere produse pe drumurile din județul Hunedoara.

În perioada Crăciunului, pompierii Detașamentelor Petroșani și Hunedoara au fost prezenți în stațiunile turistice montane pentru 3 activități de informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență. Zonele în care au avut loc întâlniri cu cabanierii și cu turisții au fost: Straja, Parâng și Râușor.

În sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara pompierii au acționat în 11 situații, iar alte 4 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.