Miracolul dintre ani - Salvat din apă

Joi, 04 Ianuarie 2024Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Miracolul dintre ani   Salvat din apa | imaginea 1 “Ajutor, ajutor, salvați-mă!”

Acestea sunt cuvintele pe care le-au auzit cetățenii, duminică seara, 31 decembrie a.c., în timp ce se plimbau pe Faleza Cazinoului din Constanța. Aceștia au sunat imediat la 112 și au cerut ajutorul: o persoană striga dupã ajutor, dar nu se vedea nicăieri…strigătul venea de undeva din zona stabilopozilor, zona DIGULUI DE NORD, la o distanță de faleza Cazinoului de aproximativ 3 km!

Fără ezitare, la fața locului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor, în total 15 salvatori (14 subofițeri și o voluntară). Ajunși la fața locului, s-au împărțit în echipe și au început să caute în toată zona de unde se auzeau încă strigătele disperate de ajutor, dar nu se vedea nimeni.

Cum la un moment dat glasul victimei nu se mai auzea, misiunea de căutare-salvare a fost mult îngreunată, dar salvatorii nu au renunțat. Aceștia au decis să mărească zona de căutare și au mers spre digul de nord și au căutat printre stabilopozi.

Atunci, miracolul a apărut: un bărbat, în vârstă de 59 de ani, era căzut în apă, prins captiv între pietrele înalte, cu politraumatisme și șoc hipotermic. “Sunteți în siguranță acum, liniștiți-vă, vă vom duce la mal! V-am găsit! Strigătele dumneavoastră nu au rămas fără ecou!”

Colegii au stat de vorbă cu el și l-au liniștit, în timp ce l-au asigurat cu cordițele din dotare, reușind să îl extragă în siguranță dintre stabilopozi. Intervenția a fost foarte dificilă din cauza locației și a faptului că salvatorii riscau să alunece în mare, pietrele fiind alunecoase.

L-au așezat ușor pe targa rigidă, cu guler cervical și a fost predat unei ambarcațiuni ARSVOM care l-a transportat până la mal, în tot acest timp fiind monitorizat de paramedicii SMURD care l-au însoțit. Acolo a fost preluat de echipajul SMURD și transportat, conștient, la spital. Așa au sărbătorit pompierii constănțeni trecerea în Noul An: cu încă o viață salvată și cu zâmbetul pe buze!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.