Misiuni și intervenții gestionate de pompierii călărășeni

Joi, 18 Ianuarie 2024Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Misiuni si interventii gestionate de pompierii calaraseni | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 77 de misiuni în interval de 3 zile.

În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 77 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 64 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

S-a mai executat intervenţia la cinci accidente rutiere produse în localităţile: Cucuieţi (autoturism răsturnat în care se aflau patru persoane); Olteniţa (coliziune între o motocicletă şi un autovehicul staţionat); Luica (un autoturism în care se afla doar şoferul, a derapat şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile); Săruleşti (un autoturism care a acroşat uşor un pieton) şi Tonea (coliziune între două autoturisme, în care se aflau patru persoane, dintre care două minore).

În urma producerii celor cinci evenimente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu autospeciale de descarcerare şi cu echipaje de prim ajutor SMURD pentru salvarea a opt persoane, care au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care cinci au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru stingerea incendiilor, echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate să intervină cu autospecialele de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea cinci incendii produse în localităţile: Fundeni (panou electric al unei locuinţe şi un corp de iluminat); Vasilaţi (anexă gospodărească); sat Cojeşti, comuna Belciugatele (microbuz în care nu se aflau călători, a ars generalizat); Călăraşi (o casă batrânească în cartierul Măgureni) şi Ulmeni (locuinţă şi anexă gospodărească).

În această perioadă s-au înregistrat de asemenea şi două incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile Ulmeni şi Mânăstirea, fără a se înregistra pagube materiale.

În ziua de duminică, 14 ianuarie a.c., specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat pe raza localităţii Perişoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a două proiectile explozive de calibrul 88 de milimetri.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.