Misiuni și intervenții gestionate de pompierii hunedoreni

Joi, 11 Ianuarie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Misiuni si interventii gestionate de pompierii hunedoreni | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, salvatorii hunedoreni au desfășurat 177 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au răspuns prompt în 142 cazuri, cele mai multe solicitări fiind gestionate de către Detașamentul Deva – 29 intervenții, Detașamentul Petroșani – 22 intervenții și Detașamentul Hunedoara – 18 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 4 incendii, dintre care amintim:

  • în data de 07 ianuarie a.c., puțin după miezul nopții, salvatorii Detașamentul de Pompieri Hunedoara au intervenit în localitatea Boș, pentru stingerea unui incendiu la centrala termică.

Flăcările au distrus centrala, mai multe utilaje pentru grădinărit, material lemnos, dar au degradat și pereții unei camere. În acest caz, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la instalația construcției.

  • tot în data de 7 ianuarie, în jurul orei 13.00, pompierii Gărzii de Intervenție Dobra au intervenit în localitatea Ohaba, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o afumătoare. Au ars parțial 3 grinzi și lațurile de la șoprul ce acoperea afumătoarea. Cauza probabilă a fost jarul și scânteile care au declanșat incendiul.

De asemenea, în această perioadă, pompierii au desfășurat 5 activități de recunoaștere și informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență. Totodată, echipaje de pompieri au asigurat măsurile specifie prevenirii incendiilor în 3 locații din stațiunile montane Straja, Parâng și Râușor.

Inspectorii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Hunedoara au efectuat, în această perioadă, 2 controale de prevenire la obiective unde care s-a preconizat un aflux mare de persoane.

Urmare a controalelor efectuate au fost constatate 8 deficiențe, dintre care două au fost remediate pe timpul controlului. Pentru nerespectarea normelor privind apărarea împotriva incendiilor au fost aplicate 2 amenzi, cuantumul acestora fiind de 5.500 lei.

În aceste 3 zile, pompierii au participat la 10 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara și au intervenit la 3 accidente rutiere unde au acționat pentru descarcerare, dar și pentru asigurarea primului ajutor medical și a măsurilor P.S.I. care s-au impus în aceste situații. Alte 8 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.