O mașină a luat foc într-o gospodărie

Luni, 08 Ianuarie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

O masina a luat foc intr o gospodarie | imaginea 1 Un autoturism a luat foc, joi dimineață, 4 ianuarie a.c., într-o gospodărie din localitatea Lunca.

Proprietara a povestit că a lăsat motorul pornit și a intrat în casă. După câteva minute a ieșit afară și a observat că iese fum de sub bord.

A scos mașina în fața curții și a încercat să stingă incendiul cu ajutorul unui stingător. Când a văzut că flăcările nu s-au domolit, a sunat după ajutor la pompieri.

Ajunși la fața locului cu o autospecială de stingere, pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au constatat faptul că autoturismul ardea generalizat.

Din fericire, nu au fost persoane rănite. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Cel mai probabil acesta a fost provocat de un scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • verificaţi instalaţia electrică: aceasta nu trebuie să prezinte cabluri neizolate;
  • nu faceți improvizații la instalația electrică;
  • asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
  • verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
  • verificați perioada de garanție a stingătorului din autovehicul.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.